Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

ADAC navodi Continental gume koje imaju najbolje rezultate na ispitivanju

25/02/20

  • PremiumContact 6 našao se u vrhu na ispitivanju
  • EcoContact 6 ima „najviše ocjene za potrošnju goriva i istrošenost“
  • ADAC, TCS i ÖAMTC ispituju dvije veličine guma za automobile srednje klase, kombije, SUV-ove i veće limuzine

U njihovom danas objavljenom ispitivanju njemački, austrijski i švicarski automobilski klubovi – ADAC, ÖAMTC i TCS – ispitali su ljetne gume dimenzija 225/40 R 18 i 235/55 R 17 (www.adac.de, www.oeamtc.at, www.tcs.ch). Među šesnaest ispitanih guma od 18 inča za modele kompaktne i srednje klase PremiumContact 6 našao se u samom vrhu dijeleći prvo mjesto s gumom konkurenta. Među modelima od 17 inča za SUV-ove srednje veličine, kombije, kao što su VW Transporter i veće limuzine, guma EcoContact 6 ocijenjena je kao „zadovoljavajuća“ (ADAC) i „preporučena“ (ÖAMTC / TCS). Automobilski klubovi koristili su se automobilom VW Golf GTI kao testnim vozilom za veće gume, a automobilom Ford Kugu za gume za SUV-ove.

premiumcontact-6-tire-image.jpg

Ocjenjujući gume PremiumContact 6, klubovi su ponajprije istaknuli njezine vrlo dobre performanse na mokrim cestama. „Najviše ocjene na mokrom (prije svega za kočenje i vozne osobine)“, zaključili su. U međuvremenu, u seriji od 12 guma različitih proizvođača guma EcoContact 6 dobila je „najviše ocjene za potrošnju goriva i istrošenost“ te ocjenu „dobra i na suhim cestama“.

Gume od 18 inča na ispitivanju pogodne su za automobile kompaktne klase, poput VW Golfa, za modele srednje klase, kao što su BMW serije 3 ili Mercedes C-klase. Gume od 17 inča odgovaraju SUV-ovima srednje veličine kao što su Ford Kuga ili VW T6 Transporter, dok su velike limuzine poput Mercedesa S klase ili Audija A7 također opremljene gumama ove veličine.

img-120.jpg

Izvor na stranici: https://www.continental.hr/auto/media-services/vijesti/continental-gume-imaju-najbolje-rezultate-na-ispitivanju


OE Heroes
15/01/21
20 of 21 News