Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

Continental još jednom ima najbolje rezultate na testiranju zimskih guma

08/10/18

wintercontact-ts-860-tire-image.jpg

Continental još jednom ima najbolje rezultate na testiranju zimskih guma

  • Od prvog testiranja 2016., Continental WinterContact TS 860 prima pohvale za svoje ukupne performanse u nizu najrespektabilnijih nezavisnih testiranja guma, uključujući ADAC testiranje zimskih guma.

Testiranje karakteristika, kvalitete, sigurnosti i poželjnosti guma, neovisna testiranja omogućuju zaljubljenicima u vozila temeljite informacije pri odabiru novih zimskih guma za predstojeću zimsku sezonu.

TS 860 postigao je, između ostalog, najbolji rezultat na sljedećim testiranjima: ADAC, ÖAMTC, TCS, AMZS, HAK (automobilski klubovi sljedećih država – Njemačka, Austrija, Švicarska, Slovenija, Hrvatska), ACE (Automobile Club Europa), GTÜ (najveća službeno priznata inspekcijska organizacija slobodnih inspektora vozila u Njemačkoj), Auto motor und sport (njemački časopis s franšizama diljem Europe), Auto Express (časopis u UK-u) i mnogi drugi. To je u skladu s rezultatima postignutim prijašnjih godina kada je ova guma isto tako postigla nabolje rezultate na testiranjima. Uspješni rezultati postignuti su u svim testiranim dimenzijama.

„Uvjerljiva sveobuhvatna sposobnost s dobrim zimskim karakteristikama“, „visoka preciznost pri upravljanju i dinamička upravljivost na snijegom prekrivenim cestama“, „najbolja upravljivost na snijegu, kočenje na mokrom i upravljivost na suhom“, „izuzetno dobre karakteristike na mokrom“ i „savršeno prilagođeno za vozilo s ESP sustavom stabilnosti“ samo su neki od komentara koje je ova guma dobila od ispitivača.

Sve ove izuzetne karakteristike nastale su kombiniranjem spoja gaznog sloja vodećeg na tržištu i nedavno razvijenog dizajna gaznog sloja. Cool Chili spoj sadržava visoku razinu silicijeva dioksida koji smanjuje put kočenja na mokrim cestama zahvaljujući svojim jedinstvenim karakteristikama. Novina su i posebne veoma učinkovite smole koje održavaju fleksibilnost čak i pri niskim zimskim temperaturama, što dovodi do kraćeg puta kočenja na mnogim zimskim površinama.

Uključivanjem dodatnog kanala za protok vode koji je ugrađen u blok gaznog sloja, Liquid Layer Drainage sustav omogućuje brže isušivanje vode nego prije, što skraćuje put kočenja na cestama koje su prekrivene ledom. Usmjereni gazni sloj u obliku slova V je SnowCurve tehnologija sa svojom 3D izbrazdanom strukturom zida s dobrim prianjanjem. S dodatnom brazdom u zidu blokova gaznog sloja, učinak povezivanja s komprimiranim snijegom se poboljšava i stoga nudi bolje prianjanje i pruža bolje trenje na cestama koje su prekrivene snijegom.

Zime u našem dijelu Europe uglavnom su hladne i mokre, s mnogo kišnih dana i količinom snijega koju je teško predvidjeti. Barem jedna od četiri prometne nesreće tijekom zime koja dovodi do ozljeda uzrokovana je klizavim i ledom prekrivenim cestama, stoga je iznimno važno ozbiljno shvatiti sigurnost na cesti. Continental je posvećen tomu da povećavanje sigurnosti na cestama bude dio njegove korporacijske strategije Vision Zero. Tako je Continental, jedini proizvođač guma sa stručnošću za brojne automobilske komponente od kočnice, upravljača, sustava sigurnosti pa sve do kontakta s površinom. Nastoji smanjiti broj smrtnih slučajeva u prometu, ozljeda i nezgoda inovacijama i tehnološkim unaprjeđenjem.

WinterContact TS 860 dostupna je u velikom broju različitih dimenzija veličine do 17 inča, a Continental nudi i dvije sjajne zimske gume za veća i sportska vozila. Kao i TS 860, WinterContact TS 850 P (performance) i nedavno prikazani WinterContact TS 860 S (sport) dosežu veličine i do 22 inča.

img-winter-schnee-bmw-6

Izvor na stranici: https://www.continental.hr/auto/media-services/vijesti/continental-jo%C5%A1-jednom-ima-najbolje-rezultate


OE Heroes
15/01/21
20 of 21 News