Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

Gume Continental vrlo su uspješne na tržištu originalne opreme.

25/06/19

  • Njemački proizvođač guma – odgovara jednome od tri nova europska automobila.
  • Devet od deset najprodavanijih europskih automobila odobreno je za gume Continental.
  • Sportska vozila, luksuzni modeli i električni automobili također su opremljeni gumama Continental.

Continental je jedan od najvećih dobavljača guma za proizvođače vozila. Trećina novih automobila u Europi opremljena je gumama tvrtke Continental sa sjedištem u Hanoveru. Uz to, kad je riječ o najprodavanijim europskim automobilima kao što su VW Golf, Renault Clio i Ford Fiesta, proizvođači su odobrili opremanje devet od deset modela automobila gumama Continental. Proizvodi tvrtke popularni su među proizvođačima sportskih vozila i super sportskih vozila kao što su Porsche, Maserati i AMG. Rolls Royce i Maybach voze na gumama Continental, a proizvođači električnih automobila Audi, Tesla i Renault također se oslanjaju na proizvode tvrtke za ostvarivanje kontakta između vozila i ceste. Continentalov popis klijenata nije ograničen samo na europske proizvođač nego su i azijski proizvođači poput tvrtke Hyundai zadovoljni stručnošću njemačke tvrtke.

img-sommer-trocken-audi-4

Continetal je upravo primio daljnja odobrenja za gume originalne opreme (OE) od vodećih europskih proizvođača vozila, s Audijevim e-tronom i modelom Q8/SQ8 na ljetnim i zimskim gumama. BMW ne zaostaje pa su modeli X7, X3M, X3 i Z4 također opremljeni Continentalovim gumama. Rolls Royce Cullinan izlazi iz tvornice na gumama koje je razvio Odjel za razvoj u Hanover-Stöckenu, a odsad se i Porsche oslanja na stručnost Continentalovih inženjera za zimske gume.

Razlog velikog broja odobrenja za ljetne i zimske gume te gume za sve sezone visoka je razina stručnosti i iskustva koje su inženjeri tvrtke Continetal stekli u razvoju guma OE. Kao rezultat, proizvodi se posebno prilagođuju zahtjevima proizvođača vozila kako bi se postigla željena dodatna svojstva, kao što su izvrsna upravljivost za Porsche ili M-BMW, maksimalna udobnost čak i pri najvećim brzinama za Rolls Royce i vrlo nizak otpor kotrljanja za električne automobile. Jedan razvojni ciklus često nije dovoljan. U suradnji s proizvođačima automobila prototipovi se razvijaju i testiraju sve dok se prilagođena guma savršeno ne podudara. Takve gume imaju posebne oznake kako bi se postigla sigurnost da su postavljene na ispravno vozilo. Oznaka "MO", primjerice, označuje gume za Mercedes, dok su proizvodi za BMW označeni zvjezdicom (*).

img-sommer-trocken-audi-1

Temelj uspjeha u poslovanju s proizvođačima vozila jesu godine iskustva Continetalovih inženjera i sudjelovanje kolega iz drugih odjela tvrtke. Suradnja sa stručnjacima iz Odjela za šasije i sigurnost omogućuju zajedničko djelovanje kakvo nijedan drugi proizvođač guma ne može ponuditi. Istodobno razvoj proizvoda OE pomaže inženjerima da unaprijed prepoznaju nove trendove u industriji i da im se prilagode. To je dobitna situacija u kojoj svi dobivaju te koja stvara zadovoljne klijente za trgovinu gumama jer iskustvo pokazuje da pri naručivanju zamjenskih guma vlasnici automobila kupuju isti model s kojim su dobili vozilo.

Izvor na stranici: https://www.continental.hr/auto/media-services/vijesti/20190625-continental-tires-highly-successful-in-oe-market


OE Heroes
15/01/21
20 of 21 News