Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

Sezona promjene guma

10/11/20

Sezona promjene guma: Trebamo li odabrati zimske gume ili gume za sve sezone?

Od 15. studenoga vozači u Hrvatskoj zakonski su obvezni imati zimsku opremu na zimskim dionicama javnih cesta na svojim motornim vozilima. Zimska oprema uključuje četiri zimske gume (M + S) ili četiri ljetne gume s dubinom gaznog sloja od najmanje 4 mm i lancima za snijeg montiranim na pogonske kotače.

Sezona promjene guma počela je, stoga uz odlučivanje o tome koju marku i model kupiti sve uobičajenije postaje i pitanje treba li odabrati zimske gume ili gume za sve sezone.

U uvjetima čestog snijega, leda i vrlo niskih temperatura uvijek je najbolje rješenje imati zimske gume. Sastav tih guma omogućuje maksimalno upravljanje i smanjuje rizik od klizanja, a dubina gaznog sloja osigurava dobro prianjanje, ali i sprečava zadržavanje snijega unutar gume.

Gume za sve sezone – vječni kompromis između ljetnih i zimskih voznih osobina – mogu biti dobra alternativa zimskim gumama u područjima s blagom umjerenom klimom, gdje nema velikih temperaturnih oscilacija ili gdje ljeta nisu pretopla, a zime su blage i kišovite. Te su gume pogodne za vožnju na mjestima i u gradovima gdje snijeg nije čest, a ako se i dogodi, ulice se čiste od njega redovito i na vrijeme. Gume za sve sezone mogu biti dobar izbor i za vozače koji godišnje pokrivaju mali ili ograničen broj kilometara. Cjelogodišnja guma također je zimska oprema.

conti-zima-data-min

vra-rgb-m06-sommerreifen-4966

M+S ne znači nužno da je guma spremna za zimu

Pri izboru guma, bilo zimskih ili za sve sezone, važno je uzeti u obzir da nisu sve gume iste i da simboli na bočnim stranama pokazuju koje su kvalitete i za što su namijenjene. "Prave zimske gume mogu se prepoznati ne samo po oznaci M+S, koja znači da su namijenjene za vožnju po blatu i snijegu, nego posebno po znaku koji prikazuje planinu s tri vrha i pahuljicu, koji je simbol da su gume proizvedene u skladu s Odredbama UNECE-a (Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu), koje su na snazi ponajprije u zemljama Europske unije, ali i u mnogim drugim zemljama koje se sustavno brinu za sigurnost u prometu. Kad je riječ o Continentalovim proizvodima, gume za sve sezone imaju jednake simbole i oznake kao zimske gume, dakle one su alternativa i dobar izbor za sve koji prelaze male udaljenosti, izbjegavaju vožnju po snijegu i žive na mjestima s blagom klimom", rekao je Luka Širovnik, voditelj Tima za tehničku podršku korisnicima u Continentalovoj Grupi gume za regiju Jugoistočnu Europu.

Oni na koje se možete osloniti

Jedan od svjetskih lidera u proizvodnji guma neprestanim poboljšavanjem i inoviranjem svojih proizvoda želi osigurati da obećanje u njihovu sloganu "Oni na koje se možete osloniti" nisu samo prazne riječi. I nakon 150 godina njemačka proizvodnja i tehnologija sinonim su za kvalitetu što je u prethodnom desetljeću potvrđeno neovisnim ispitivanjima guma. Tijekom 944 ispitivanja provedenih u posljednjih deset godina Continental je 767 puta (u 81 % svih ispitivanja) dobio najvišu preporuku!

Continental proizvodi zimske gume za sve vrste putničkih i lakih teretnih vozila. Njihova obitelj guma WinterContact zadovoljava sve potrebe, od onih s kojima se susreću vlasnici kompaktnih automobila, koji su u potrazi za najboljim ukupnim performansama, do onih koje imaju vlasnici sportskih (super)automobila visokih performansi koji žele izvrsne performanse za vrhunsko zadovoljstvo u vožnji, čak i kad uvjeti na cesti nisu optimalni. Razvijene su i gume za vozila srednjih dimenzija i luksuzna vozila te za SUV-ove i izvrsna guma za sve koji traže rješenje za cijelu godinu: AllSeasonContact.

continental-winter-contact-ts-860-car-3-data-min

Izvor na stranici: https://www.continental.hr/auto/media-services/vijesti/odabrati-zimske-gume-ili-gume-za-sve-sezone


OE Heroes
15/01/21
20 of 21 News