Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

X
Treba li vam pomoć?
Ovdje vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Promjer
Reifen Finden

Po podacima vozila
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip :
Serija / verzija:

Gume optimizirane za mobilnost osvajaju tržište

Nitko ne voli da mu se probuši guma I kada se mora zaustaviti na dijelu ceste koji je još nevidljiv ili opasan. Oštećenje se mora pregledati i popraviti prije nego što se može nastaviti s vožnjom.

Oštećenu gumu potrebno je zamijeniti rezervnom gumom kako bi se automobil mogao odvesti u najbližu garažu. No, čak i s rezervnom gumom i alatom, promjena gume pored prometne ceste može biti kao noćna mora. S jedne strane, tu su automobili koji stalno prolaze, s druge strane postoji rizik da se vijci kotača ne mogu olabaviti ni uz najbolju opremu. Kako bi se uhvatili u koštac s takvim problemima, proizvođači guma razvili su samobrtvene mobilne gume. Postoje različite tehnologije – od Runflata preko Seala do DriveGuarda. U nastavku ćemo objasniti tehničke karakteristike.

Runflat gume


Tyre Hole

Ako runflat guma izgubi tlak, ona se stabilizira pomoću samonosivih gumenih bočnih stijenki. Izrađene su od gumene smjese koja osigurava stabilnost guma u slučaju oštećenja. Osim toga, ugrađeni rub sprječava da guma iskoči iz naplatka. Moguće je nastaviti vožnju ovom gumom do udaljenosti od 80 kilometara pri maksimalnoj brzini od 80 km/h (ako zrak izlazi iz gume nakon oštećenja). U slučaju oštećenja s naknadnim gubitkom tlaka, postoje senzori koji oglašavaju alarm kako bi vozač bio svjestan uboda. Ovisno o modelu, ovi senzori se ili nalaze izravno u gumi, gdje mjere temperaturu i tlak, ili sustav ocjenjuje signale ABS senzora. Zahvaljujući runflat gumama, vozači su pošteđeni dugog vremena čekanja dok se ne pojave vučne službe. Umjesto toga, mogu se odvesti izravno do najbliže garaže. Runflat gume dostupne su u našoj trgovini kao ljetne i zimske gume. Ovisno o proizvođaču, runflat gume imaju različite oznake. Continental, na primjer, svoje run-flat gume naziva SST, skraćenica za Self Supporting Tyre.

Naše najbolje gume u runflat kategoriji možete pogledati ovdje:

Jednostavno odaberite veličinu gume i indeks brzine i pronađite savršenu gumu za svoj automobil.

SEAL gume


Za razliku od runflat guma, gume sa SEAL tehnologijom mogu se čak i samostalno popraviti. Ovo su samobrtvene gume I kao takve, kada se probuše, one su dizajnirane za automatsko brtvljenje oštećenog područja. To omogućuje posebna ljepljiva smjesa pričvršćena na unutarnju stranu gume. Ovaj spoj uključuje predmet koji je probušio gumu, na pr. čavao. Čim se predmet izvuče, masa zatvara rupu. Utiskuje se u rupu pod pritiskom zraka unutar gume. Masa tako zatvara rupu i omogućuje nesmetanu vožnju do sljedeće radionice.

Za razliku od runflat guma, SEAL tehnologija ne zahtijeva ni sustav kontrole tlaka u gumama ni posebne naplatke. I: može se koristiti na bilo kojem vozilu.

Jedan od proizvođača koji je razvio SEAL tehnologiju je Continental sa svojim ContiSeal proizvodom. Posebne gume ContiSeal koriste ovu novu tehnologiju i mogu zatvoriti ubode promjera do pet milimetara.

Iako je ova tehnologija klasificirana kao sigurna, proizvođači preporučuju korištenje sustava za nadzor tlaka u gumama radi potpune sigurnosti. Osim toga, zabrtvljena guma se može voziti kao i svaka druga guma bez potrebe prilagođavanja rada automobila ili ponašanja u vožnji. Međutim, zakonodavac predviđa hitnu provjeru od strane stručnjaka, tako da je odlazak u radionicu i dalje neophodan.

Pogledajte naše vrhunske gume u kategoriji SEAL:

Jednostavno odaberite veličinu gume i indeks brzine i pronađite savršenu gumu za svoj automobil.


DriveGuard gume


Tehnologija u gumama DriveGuard temelji se na novorazvijenim rashladnim rebrima - takozvanim "Cooling Fins". Vanjske stijenke guma su ojačane, što ih čini posebno elastičnim duž gaznoga sloja. Osim toga, bočne stijenke su robusnije i stoga manje osjetljive na oštećenja.

Napomena: Upotreba sustava upozorenja je obavezna kako bi vozači bili svjesni da im je na vozilu probušena guma! Od 2014. svatko tko koristi DriveGuard gume mora imati elektronički sustav za detekciju tlaka u gumama u svom vozilu.

Bridgestone potporni prsten


Bridgestone potporni prsten (BSR) je još jedan proizvod koji je razvio Bridgestone. BSR je metalni prsten postavljen ispod gaznoga sloja gume, koji uvelike povećava stabilnost gume. Međutim, BSR gume trenutno se ne mogu ugraditi na svako vozilo. Za ugradnju je potrebna posebna oprema koja je do sada bila rezervirana samo za Toyotinu mrežu.

Da više nikada ne zaglavite na cesti s probušenom gumom

Proizvođači guma objavili su rat probijanju guma i neprestano razvijaju nove tehnologije za povećanje udobnosti i sigurnosti u vožnji. Ispod su neke istaknute gume koje nudimo u našoj trgovini:

Cijene uključuju PDV i dostavu unutar Hrvatske.