Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK
Status narudžbe x
Odjavi se

00385177761000038517776100

X
Treba li vam pomoć?
Ovdje vas
vodimo korak
po korak do
pravih guma.
Pretraga Guma
Širina
Visina
Promjer
Reifen Finden

Po podacima vozila
Marka:
Model:
Godina proizvodnje / tip :
Serija / verzija:

Gume za električne i hibridne automobile

S porastom broja registracija, električni automobili i hibridna vozila više nisu samo trend, već polako postaju stalni dio tržišta. Naravno, posebni su gume potrebne za električne automobile (ili električna vozila općenito) i hibride.

Šta treba uzeti u obzir pri odabiru guma

Sigurno prianjanje, visoka udobnost vožnje i da su izuzetno ekonomični - to su specifikacije. I to nije lak zadatak za industriju guma. . Rad na razvoju dobrih guma za električna vozila zahtijeva intenzivno istraživanje. Proizvođači Premium guma posebno su spremni uložiti potreban kapital u inovacije koje pružaju veći raspon bez zanemarivanja sigurnosti. Konvencionalni modeli guma s malim otporom kotrljanja (prepoznatljivi po vrijednostima AA oznake) i velikom nosivošću također mogu biti prikladni. Ili možete igrati na sigurno i odlučiti se za takozvane homologirane gume, koje je proizvođač automobila odobrio posebno za Vaše vozilo. Možete saznati je li to slučaj s Vama u našem pretraživanju guma iznad na kartici "O odabiru automobila". U našoj internetskoj trgovini možemo Vam ponuditi gume posebno prilagođene ovim zahtjevima.

Koje su najnovije gume proizvođača?


Michelin ePrimacy U međuvremenu se pojam "visoko i usko" učvrstio za gume za električne automobile. To se odnosi na gume velikog dometa i uskog profila, tj. posebno dizajniran za električne automobile. Neki poznati proizvođači sada nude posebne gume za električne automobile:

 • Michelin ePrimacy
  s do 7% više dometa za električna vozila, veličine guma od 15 do 20 inča
 • Continental EcoContact 6
  manja potrošnja goriva, velika kilometraža, visokotehnološki spoj silike
 • Hankook Kinergy Eco 2
  optimizirano za učinkovitost goriva, smanjenu buku kotrljanja u gumama, poboljšanu vuču na mokrim i suhim površinama
 • Kumho Wattrun VS31
  izuzetno lagana zahvaljujući upotrebi vrhunskih materijala, otpor kotrljanja optimiziran za maksimalnu učinkovitost goriva, tiho i udobno rukovanje

Zahtjevi za gume za električne automobile


 • Sigurnost
  Kao i uvijek, pravilo glasi: Sigurnost na prvom mjestu! Gume za električne automobile moraju jamčiti pravilno prianjanje i kratak put kočenja, posebno u lošim vremenskim uvjetima. Drugo slovo na naljepnici gume - idealno A - označava vrlo dobra svojstva kočenja u mokrim uvjetima.
 • Mali otpor kotrljanja i veća nosivost
  Električni automobili su obično teži zbog masivnih baterija koje sadrže. Stoga gume koje se koriste moraju prevladati ravnotežu između povećanog opterećenja s jedne strane i rezultirajućeg većeg otpora kotrljanja, trošenja guma i potrošnje energije s druge strane. Neki proizvođači guma nude gume s oznakom XL za teža vozila. Postizanje što manjeg otpora kotrljanja (klasa učinkovitosti A) ostaje cilj, jer je jasno: što je otpor manji, to je veći domet.
 • Obrtni moment
  Zbog električnog pogona, veći obrtni momenti djeluju na gume električnih i hibridnih vozila na početku ubrzanja nego što je uobičajeno za benzinska ili dizel vozila. To dodatno utječe na kilometražu
 • Niska razina buke
  Nizak razina buke sigurno povećava udobnost vožnje. Budući da su električni automobili uglavnom vrlo tihi, tto također treba imati na umu pri odabiru guma.

Popularni električni automobili i odgovarajuće gume


Label: A-A-68

Može li mi EU oznaka za gume pomoći pronaći prave gume za moje električno vozilo?

Da, jer EU oznaka gume pruža informacije o svojstvima gume u sljedeća tri područja:

(a) klasa učinkovitosti

b) prianjanje na mokrom

c) emisije buke

Dobra guma posebno za e-automobile trebala bi imati A u kategoriji klasa učinkovitosti i prianjanja na mokrom. Vlasnici automobila koji pridaju veliku važnost udobnosti vožnje odlučuju se za gumu niske vrijednosti decibela. Jer što je broj manji, guma radi tiše. Posebno tihe gume također su označene simbolom vala.

Koje odgovarajuće gume preporučuje gume.com.hr za Vaš električni automobil?

Ispod je nekoliko istaknutih guma - dostupnih u našoj trgovini: