Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

Traži moto gume
Širina
Visina
Izgradnja
Promjer
Reifen Finden
Brzina
Prema modelu motora
Manufacturer:
Capacity:
Model:
Type:

Kupite gume za motocikle - novi užitak u vožnji zajamčen

Bez obzira vozite li seoskom cestom, gradom ili planinskim prijevojima: pravi izbor guma za motocikle osigurava potrebno prianjanje. Zbog abrazije na cesti, gume su među dijelovima Vašeg motocikla koji su najopterećeniji. Čim gazni sloj počne slabiti, ima smisla naručiti nove gume za motocikle kako bi Vaš motocikl opet išao glatko.mo-tyre

Kada je guma na motociklu istrošena?

Zakonska minimalna dubina profila za cestovni motocikl je 1,6 mm. Za lake motore postavljen je na 1 mm. U oba slučaja, ovo su apsolutne granice istrošenosti guma. Ako dubina profila gume padne ispod ove granice, to će utjecati na Vašu polisu osiguranja. Najkasnije, trebali biste promijeniti gume kada gazni sloj dosegne 2 mm kako biste zadržali prianjanje i upravljivost Vašeg motocikla. Tome se dodaje i faktor sigurnosti na mokrim površinama.Izmjerite dubinu gaznoga sloja u središnjem dijelu glavnog profila u širokim žljebovima. Dobra pomoć je novčić od 1 eura s rubom od 3 milimetra u zlatu. Ako potpuno nestane u profilu, i dalje je sve u redu. Nakon što postane vidljivo, vrijeme je za kupnju novih guma za motocikle.
Savjet:Ako volite zavojite ceste, obratite dodatnu pozornost na stanje bočnih gaznih površina.

Faktor starenja guma za motocikle

Osim dubine profila, važan je čimbenik i opće stanje guma motocikla. Prema riječima stručnjaka, možete naići na probleme ako rijetko koristite svoj motocikl i/ili ako je dugo parkiran vani. Promjenjivi vremenski uvjeti oštećuju materijal ili se na gumama mogu pojaviti pukotine i jasno vidljiva promjena boje. U tim slučajevima vrijeme je za naručivanje novih guma za motocikle.Najkasnije od 5. godine također je preporučljivo redovito provjeravati gume na oštećenja, a nakon 6 godina planirajte kupnju novih guma za motocikle. Točnu dob možete provjeriti uz pomoć DOT broja. Nalazi se na bočnoj strani gume, a posljednje 4 znamenke pružaju informacije o mjesecu i godini proizvodnje.

Odgovarajuće gume za različite tipove motocikala

Gume za motocikle trebale bi pristajati jednako dobro kao i Vaša odjeća, od biciklističkih jakni do kombinezona, kao i štitnici i čizme. Nudimo specijalne gume za motocikle raznih tipova, od Motokros sportskih i Enduro varijanti do guma za Skutere i Mopede.
Gume za touring motocikliste poseban su slučaj koji zahtijeva I posebnu pozornost. Poznata marka Michelin, na primjer, preporučuje radijalne gume ako više volite vožnju po zavojitim cestama, jer se one posebno ističu pod nagnutim kutovima. S druge strane, gume s poprečnim slojem preporučuju se ako na put nosite puno prtljage, a Vaš motor nije dizajniran za velike brzine.Ako planirate češće vožnje na trkačkoj stazi, bit će vam potrebne posebne gume za motocikle, koje već standardno ugrađuju neki poznati proizvođači. Budući da je za vožnju cestom potrebno odobrenje da biste stigli na planirani cilj, morate barem u nekim slučajevima napraviti kompromis. Međutim, važno je da se uvijek fokusirate na kvalitetu kada želite postići maksimalnu brzinu na trkačkoj stazi. Kada tražite ove vrste guma, posebno pogledajte indeks brzine guma za motocikle.

Isplati li se kupovati jeftine gume za motocikle?

Odgovor na ovo pitanje uvelike ovisi o tome jesu li dotične gume robne marke za motocikle poznatih dobavljača kao što su Bridgestone ili Pirelli. S gumama bez imena riskirate da mogu izazvati opasne situacije s nepredvidivim voznim svojstvima u lošim vremenskim uvjetima. Osim toga, postoji veći rizik od neželjenog učinka, gdje se upravljač počinje tresti pri određenim brzinama.

Savjet:Kako biste uštedjeli pri kupnji novih guma, kod nas možete kupiti visokokvalitetne gume za motocikle u paru. Ovisno o brendu i proizvodu, odobrit ćemo Vam popust koji će na kraju biti znatno vidljiv u Vašem novčaniku.

Koje gume za motor pristaju na koje felge?

Interakcija između guma i felgi motocikla igra ključnu ulogu u smislu upravljanja i dinamike vožnje. Ne postoji jednoznačan odgovor, jer je nekoliko faktora važno. Veličina gume i moguća širina gume određuju se na temelju postojeće širine naplatka.Međutim, za kupnju pravih guma za motocikle važnu ulogu ima i motocikl koji vozite. Do sada je certifikat proizvođača bio pouzdan kriterij. U međuvremenu, ako imate gume s promijenjenim parametrima u smislu dizajna i dimenzija, morat ćete napraviti procjenu uz naknadu. Prilikom kupnje novih guma za motocikle obratite pažnju i na EU homologaciju tipa i na odobrenje guma.

Popularni električni motori i odgovarajuće gume

Trenutno su elektromotori još uvijek iznimka na cestama. Iznenađujuće, Harley Davidson je jedan od pionira na ovom polju, a Zero Motorcycles je još jedan proizvođač e-motocikla iz SAD-a. A sa svojim Freeride modelom KTM u svojoj ponudi ima E-Enduro. U budućnosti možemo očekivati i druge etablirane, ali i dosad prilično nepoznate dobavljače.
Osim novog iskustva vožnje, gume za motocikle podliježu istim fizičkim i mehaničkim uvjetima kao i svi ostali modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem, ovisno o vrsti motocikla. Zbog toga se većina ljudi pri kupnji standardnih guma odlučuje za kvalitetu robne marke poznatih dobavljača.

Priprema za vožnju novih guma motocikla

Važno je pažljivo testirati nove gume motocikla pri prvoj vožnji. Svježe postavljene, još uvijek imaju glatku površinu s malo prianjanja. To je posebno vidljivo u nagibnim položajima – postoji opasnost od klizanja ako vozite nepažljivo.Obratite pažnju na specifikacije proizvođača o kilometraži potrebnoj za početnu vožnju guma prema prethodnom iskustvu. Hoće li nove motociklističke gume razviti svoj puni potencijal od 50, 100 ili 200 km ovisi o Vašem stilu vožnje i rutama odabranim za ovu fazu.Koristite našu web stranicu za naručivanje novih guma za motocikle. Suzite pretragu prema vrsti motocikla, veličini gume, indeksu brzine i željenom proizvođaču. Alternativno, započnite pretragu uz pomoć marke vašeg motocikla. Nikada nije bilo lakše pronaći nove gume za motocikl!
mo-tyre

Cijene uključuju PDV i dostavu unutar Hrvatske.