Koristimo cookies. Korištenjem ove web stranice prihvaćate njihovu upotrebu.
OK
Status narudžbe x
Odjavi se

00385177761000038517776100

Često postavljana pitanja

 1. Gdje mogu pronaći više informacija o EU naljepnicama za gume?
 2. Gdje će biti objavljene / prezentirane informacije o naljepnicama za moje gume?
 3. Koje alternativne mogućnosti postoje za ocjenjivanje guma, pored onih s EU naljepnica za gume?
 4. Tko izdaje certifikat za gume?
 5. U kojim zemljama vrijedi EU-naljepnica za gume?
 6. Što je EU naljepnica guma?
 1. Gdje mogu pronaći više informacija o EU naljepnicama za gume?

  Više informacija o EU naljepnicama za gume možete pronaći na sljedećim web sajtovima:  Više informacija takodjer možete pronaći na sajtu proizvođača gume. 2. Gdje će biti objavljene / prezentirane informacije o naljepnicama za moje gume?

  Klasifikacija kategorija guma za putničke automobile, kamione i lake kamione mora biti dokumentirana od strane proizvođača guma u svojim prospektima i objavljene na internetu. Kupac bi trebao biti obaviješten prije kupnje o tehničkim karakteristikama, kasnije će morati te podatke uz račun priložiti kako bi stiglo do krajnjeg kupca.

  Na gume.com.hr informirajte se o detaljnom prikazu, svakog navedenog članka o povezanim klasifikacijama o naljepnica za gume u EU. Obilježavanje se vrši po artiklima, što znači da svaki predmet dobiva svoju oznaku. Osim toga, bit će poslane relevantne informacije o ili uz isporučen račun. 3. Koje alternativne mogućnosti postoje za ocjenjivanje guma, pored onih s EU naljepnica za gume?

  Novonastala oznaka obavještava kupca o tri važna kriterija o otporu kotrljanja, mokrom držanju i emisije buke. Međutim, postoje druge važne sigurnosne značajke koje se odnose na proizvod koji treba uzeti u obzir pri izboru nove gume.
  To su na primjer
  akvaplaning svojstva, stabilnost, trajnost, svojstva kočenja na suhim cestama, kao i performanse u zimskim uvjetima.

  Proizvođači ističu da oznaka na gumi nije namijenjena kao zamjena za proširene informacije, koje proizlaze iz, na primjer, testova u stručnim časopisima.
  Zbog toga se nudi oznaka na gumi, za zimske gume, na primjer, samo ograničene vrijednosti, jer zimske karakteristike nisu prikazane.

  Auto magazini pored toga što provode testiranja i dalje su važan izvor informacija za potrošaće, jer umjesto ta 3 kriterija prikazanih na naljepnici, oni pokazuju do 11 dodatnih kriterija o sigurnosti i značaju proizvoda.


  Na www.tyretest.com naći ćete veliku međunarodnu i neovisnu platformu potrošača za ocjenu guma gdje su redoviti vozači već testirali gume u normalnim uvjetima vožnje, a zatim objavili svoja mišljenja. 4. Tko izdaje certifikat za gume?

  Proizvođač guma će potvrditi svoje proizvode koji su bazirani na temelju kriterija europskih naljepnica za gume. Dakle, svaki model i svaka veličina pojedinačno se testiraju, klasificiraju, a zatim se izdaje certifikat. 5. U kojim zemljama vrijedi EU-naljepnica za gume?

  Kao i kod svakog propisa Europskog parlamenta i Vijeća Europske unije Uredba br. 1222/2009 na naljepnici gume, sve države članice EU obvezuje i to podjednako. 6. Što je EU naljepnica guma?

  Od 1. studenog 2012. na tržištu su dostupne gume, a poslije 1.srpnja 2012. godine moraju posjedovati EU naljepnicu za gume za navedene kriterije kao što su otpor pri kotrljanju, držanje na mokroj podlozi, emisija buke. Uredba je obvezujuća na etiketi EU guma za sve članice Europske unije. To vrijedi za sve gume putničkih automobila, lakih kamiona i kamiona. (Klase C1, C2 i C3).

  Cilj naljepnica za gume je kako bi se osigurale bolje informacije potrošačima EU, o sigurnosti i zaštiti okoliša i svojstvima gume. Naljepnica na gumi će služiti potrošaču kao aktivna podrška pri odlučivanju.

  Naljepnica EU guma će biti slična onima koje su već u klasifikaciji električnih aparata kao što su hladnjaci i perilice rublja.One su poznate, na primjer, po boji kodova počevši s najboljima (zelena kategorija- A -) pa sve do najlošijeg svojstva (crvena kategorija -E- ) .