Status narudžbe x
Odjavi se

1777610017776100

Nova sportska guma Continental započinje s 42 modela od 19 do 23 inča

08/09/21

  • Novi SportContact 7 bit će dostupan u trgovinama od jeseni
  • Pogodan za sportske kompaktne automobile, limuzine, sportske automobile i super sportske automobile
  • Pogodan za sportske kompaktne automobile, limuzine, sportske automobile i super sportske automobile

Hannover, 8. rujan 2021. Uz SportContact 7 Continental sada nudi i novu gumu visokih performansi spremnu za sportska vozila. Od ove će jeseni biti dostupna ukupno 42 modela u veličinama između 19 i 23 inča, a opseg dimenzija dodatno će se proširiti tijekom sljedeće godine. „Novom generacijom guma SportContact donosimo vrlo sigurnu ponudu usmjerenu na upravljanje i veliku kilometražu za vozače koji teže sportskoj vožnji“, kaže Enno Straten, voditelj odjela za strategiju, analitiku i marketing zamjene guma EMEA u tvrtki Continental. „Naš novi proizvod bit će vodeći i prvi predstavnik naše sedme generacije ljetnih guma, koja će biti predstavljena u sljedećih nekoliko godina.“ Prema Stratenu, Continental veliku važnost pridaje postizanju najviše razine savršenstva u svim kriterijima izvedbe kako bi se osiguralo maksimalno zadovoljstvo u vožnji kombinirano s maksimalnom sigurnošću i održivošću u području guma UUHP (segment guma visokih performansi).

img-sportcontact-7-001

Novi SportContact 7 nasljednik je provjerene, popularne sportske ljetne gume. Otkako je započeo prije šest godina, pobijedio je na mnogim testovima časopisa – uključujući Sport auto i AutoBild – i dobio najbolje preporuke. Vodeći europski proizvođači automobila u tvornici montiraju gume iz obitelji SportContact.

Dvama drugima trenutačnim modelima ljetnih guma proizvođač guma sa sjedištem u Hannoveru pokriva gotovo 95 posto tržišne potražnje dostupnim modelima. „To nam omogućuje da opskrbimo gotovo sve automobile, SUV-ove i kombije u Europi“, objašnjava Straten. „Novim SportContactom 7 imamo i proizvod koji može pratiti trenutačni razvoj na tržištu.“ Primjerice, vozila su u posljednjih 15 godina postala ne samo 10 posto teža već im se u tom razdoblju povećala i snaga motora za gotovo 30 posto. Istodobno su CO2 emisije smanjene za 30 posto. „Budući da svi novi modeli omogućuju povećanu nosivost prema XL standardu, bez problema možemo opremiti i teže automobile, a novim SportContactom 7 trenutačno podržavamo trend veće održivosti“, objašnjava. „Uostalom, ne samo da omogućuje znatno povećanu kilometražu već svojom klasifikacijom u klasu učinkovitosti goriva ’C ’na EU oznaci guma nudi i jednu od najnižih vrijednosti unutar UUHP segmenta. To SportContact 7 čini sigurnim i pravim izborom za sva sportska vozila – bez obzira na to imaju li konvencionalni ili električni pogon.“

SportContact 7 razvijen je za automobile sa sportskim atributima pa sve do super sportskih automobila. Paleta vozila je široka: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio jednako je dio nje kao i RS-ova serija Audija i sportski BMW tvrtke M GmbH. Uključeni su i kompaktni modeli poput Ford Focusa III RS ili Mini Coopera S Clubman. Prikladne veličine dostupne su i za Porsche 4 S GT, vozila AMG-a, Lamborghinija i McLarena. Za vrlo vrijedne automobile kao što je Brabus S 65 Rocket 900 Coupé, također su dostupne odgovarajuće dimenzije SportContact 7.

img-sportcontact-7-001 (1).jpg

Izvor na stranici: https://www.continental.hr/auto/media-services/vijesti/20210908-sportcontact-7-42-modela-od-19-do-23-in%C4%8Da


OE Heroes
15/01/21
20 of 21 News